Meteen naar de inhoud

Over smederij van Woerkom

In de smederij breng ik metaal tot leven!

Smeedwerk van WoerkomEen groot gedeelte van mijn werk is het pure handwerk. Het stoken van smeedvuur en het bewerken van gloeiende metalen die onder mijn handen de eerste vormen krijgen. De Smederij is een bolwerk van fysieke werkzaamheden, hierdoor werk ik mij vaak me letterlijk in het zweet! Daaraan toegevoegd een scala aan zowel oude als moderne apparatuur en ik breng metaal tot leven.

Daarnaast werk ik ook veel met hout. Dat kan een tafelblad zijn of het vervaardigen van het heft van een mes. De combinatie van metalen en hout, daaraan goed ontwikkelde vaardigheden toegevoegd, maken de mogelijkheden eindeloos!

Waar het op restaureren aankomt, respecteer ik de oude bouwstijlen van mijn voorgangers. Het is juist de kunst om hun passie en inzet in stand te houden en te voorzien van al het noodzakelijke dat het werk van toen zichtbaar houdt.

Benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan hier dan hier de projecten

De toekomst ligt aan je voeten

Smederij van Woerkom Slijpwerk

Een van de vele uitspraken die mijn vader me heeft meegegeven. Hij was een motivator voor mij op die lange weg om het vak van smid te leren. Té lang was die weg en dat zou anders kunnen. Des te belangrijker vind ik het om voor toekomstige generaties smeden deze weg kort te houden.

Behoud van authenticiteit! Daarom is het doorgeven van kennis voor mij van groot belang. Mijn missie? Om door veel toewijding en passie de mensen omver te blazen met eerlijke en unieke producten. De wereld is groot, dat vraagt een weidse blik waarbij ik hoop anderen te kunnen motiveren om de hamer op het aambeeld te slaan.

De smederij

Smederij van WoerkomHet prachtige buitengebied van Schalkhaar herbergt ‘De Oorsprong’. Een verzamelplek van allerhande ondernemers; houtbewerker, bakker, brouwer, een landwinkel, restaurant én een smederij! In de voormalige ligboxenstal steekt de schoorsteen door het dak als een baken in een prachtige groene wereld.

De natuur en stilte om me heen zijn een podium voor mijn hamerslagen welke als een symfonie weerklinken. De mooiste momenten? Wanneer ik nog voor het ochtendgloren de deur van de smederij open en mijn smeedvuur eerder brand dan dat de zon zich laat zien.