Meteen naar de inhoud

Restauratie

Erfgoed doet ertoe!

Ik loop inmiddels al heel wat jaren mee in de bijzondere wereld van het metaal. In deze tijd heb ik mezelf steeds meer naar restauratie zien navigeren. Ik ben begonnen als constructie bankwerker met smeden als hobby. Daarna heb ik gewerkt als mechanisch monteur en lasser. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik iemand ben die het liefst van alles wat doet in zijn eigen bedrijf. Een duizendpoot in de wereld van het metaal bewerken.

Maar met restauratie is het anders, restauratie doet wat met mij. Voor mij zijn monumenten het mooiste dat er is. Een afdruk van vroeger, met ieder een eigen verhaal. `Wat al die panden inmiddels allemaal wel niet gezien moeten hebben!´ is een gedachte die me blijft fascineren. Een wereld die veel meer prefab bouwt, onder de druk van de woning markt, siert zich met historische panden die er tussen staan als kunstwerken uit het verleden. Dan kun je zien dat er zoveel tijd in die historische panden gestoken is. In een tijd waar er nog tijd was voor vakmanschap. Dan denk ik dat het vanzelfsprekend is waarom ik restauratie zo prachtig vind. Restauratie kun je niet haasten als je het echt goed wilt doen. Restauratie kan niet anders dan in tot perfectie uitgevoerd worden, omdat de schade die je berokkent als je het niet je uiterste geeft enorm kan zijn.

De wereld die er staat is er één die het verhaal van vroeger vertelt. Wij mogen daar verder op bouwen en dat verhaal afschrijven, dus laten we dat dan niks dan ons best geven. De tijd die in de bouw van ons land is gestoken moeten we eren. Door het met hetzelfde noeste zweet te onderhouden wat voor ons gebouwd is, met dezelfde kernwaarden te verrijken en te verduurzamen waar mogelijk.

Voor de restauratie van alle historie geldt, zorg dat het zijn verhaal blijft vertellen!

Ik restaureer uitsluitend volgens URL 4012.

Heeft u een monument dat toe is aan een doortastende aanpak, neem dan gerust contact op!