Meteen naar de inhoud

Projecten

Grote projecten ga ik niet uit de weg. In samenwerking met een breed netwerk van ondernemers en ZZP’ers klaar ik met veel passie en plezier de klus. Van het opknappen van een rijksmonument tot grote restauraties: hier volg je alles op de voet!

De bel kan weer luiden op Landgoed Schoonheten

Voortgang 100%

De eigenaren van het landgoed vroegen mij om een monumentale bronzen bel te restaureren. Het authentieke stuk vakwerk was bij het oog gescheurd en ook de belstoel kon wel wat liefde gebruiken.

De bel was vroeger een belangrijk instrument en werd geluid om het personeel op het landgoed bij elkaar te roepen voor koffie of eten.

Al met al een mooie klus, want voor het goed kunnen lassen van brons is het vooral belangrijk dat je de temperatuur goed meester bent. Brons koelt namelijk erg snel af en door die snelle krimp ontstaan er heel makkelijk scheuren in het materiaal.

Vliegende volière vogels

Voortgang 86%

Wie kent het niet? Het iconische Vogeleiland in het Rijsterborgherpark van Deventer, de mooie groene omgeving welke ook wel bekend staat als ‘het oude plantsoen’. In het park bevindt zich een prachtig eiland met 3 unieke volières.

Stichting Vogeleiland heeft mij benaderd met de vraag of ik deze volières wilde restaureren. Daarbij heb ik de constructie voorzien van een verse mooie laag coating en gezorgd voor iets meer beschutting voor de vogels.

Tafel met designpoot en schuine randen

Voortgang 100%

Maarten kwam bij mij met de vraag of ik een unieke eettafel voor hem kon realiseren. Iets robuusts, maar toch met een bepaalde Scandinavische elegantie. Een fijne opdracht, omdat ik verder alle vrijheid had om zelf het gehele object te ontwerpen.

De tafel heeft speciale maten om zo het beste in de ruimte te passen. Het blad van de tafel is massief eiken en heeft een speelse look doordat er schuin is gezaagd. Verder heb ik gekozen voor een strakke design tafelpoot.

Stalenprofielen scheidingswand

Voortgang 3%

Interieurarchitect Els van Liebergen is bezig met een prachtig project in een idyllische maar toch moderne boerderij ‘De Wolfshoek’. Deze prachtige woning wordt volledig in een nieuw interieurjasje gestoken. Daarmee krijgt het een metamorfose naar de huidige tijd.

Ze heeft mij gevraagd om hierin mee te werken door het creëren van een wand met dunne stalenprofielen en een glaspartij met loopdeur. De stalen scheidingswand wordt ingelegd met veiligheidsglas. Zo creëer je een stoere maar ook open scheiding tussen de hal en woonkamer.

Project van Gendthallen Amsterdam​

Voortgang 68%

In hartje Amsterdam staan de Van Gendthallen. In dit 13.000 m² grote rijksmonument ga ik in 2020 van start met het aanpakken van elk gietijzeren kozijn. Ik restaureer niet alleen het staal, maar ook de nostalgie.

Restauratie Zwolseweg

Voortgang 98%

In Deventer gelegen aan de prachtige en historische Zwolseweg staat dit prachtige en oude hekwerk, de vermoedens zijn dat dit hek dateert  uit de jaren 30. Het was me een eer en genoegen deze 30-mtr aan hekwerk te mogen restaureren.